Pizza Low Carb - High Fat

(1 portion)

Bund til LCHF pizza:

2 æg
75 g revet
mozzarella eller cheddar
2 tsk. HUSK (et vandopløseligt fiberprodukt, fås i Matas og på apoteket)
1½ tsk. tørret oregano
1 knivspids salt

Fyld til LCHF pizza:

½ dl færdigkøbt pizzasovs
50 g skinkestrimler
1 spsk. oliven
¼ rødløg
30 g revet ost
40 g cherrytomater
Tørret oregano
Frisk basilikum
1 spsk. pesto eller hvidløgsolie
 

Fremgangsmåde til LCHF-pizza

Bund til LCHF pizza: Bland æg og ost. Tilsæt resten af ingredienserne. Bred dejen ud på en plade med bagepapir. Størrelse som en stor frokosttallerken. Bag pizzabunden i ovnen ved 200° varmluft i 15-20 minutter, indtil pizzaen er gylden.

Fyld til LCHF pizza: Tag pizzabunden ud af ovnen og fyld den med tomatsauce, skinkestrimler, oliven og rødløgsringe. Drys igen med lidt revet ost. Bag nu pizzaen videre i cirka 10 minutter. Pynt til sidst med halve cherrytomater, tørret oregano, frisk basilikum og evtentuelt lidt pesto eller hvidløgsolie. Server gerne pizzaen med et glas rødvin, som er bedre end øl, hvis man er LCHF'er.

Energi pr. portion
2367 KJ/564 kcal
Protein: 53 g
Fedt: 35 g
Kulhydrat: 12 g
Kostfibre: 4 g

Energifordeling i procent
Fedt: 55 pct.
Kulhydrat: 7 pct.
Protein: 38 pct.